O alee centrală a Craiovei, împânzită cu socluri

O alee centrală a Craiovei s-a transformat într-o pădure tăiată, după ce mai mulţi stâlpi din marmură au fost montaţi haotic, la doar câţiva paşi de atracțiile principale ale oraşului.
socluri
 
Deşi menite să susţină viitoarele statui şi să înfrumuseţeze zona, coloanele proaspăt amplasate nu i-au încântat deloc pe craioveni.  Ba dimpotrivă, trecătorii sunt mai mult dezorientaţi şi nevoiţi să facă slalom printre socluri, mai ales când aleea este intens circulată. Înalte de aproape 2 metri, zeci de socluri păzesc aleea pietonală din centrul Craiovei. Acestea au fost amplasate pe câteva coloane, care încurcă însă circulaţia trecătorilor. 
 
Este şi cazul lui Daniel, care la o scurtă plimbare prin parc, s-a izbit de peisajul haotic din inima Olteniei. 
 
 "Parcă ar fi o pădure tăiată, deci haotic, nu le văd noima. Chiar sunt venite peste noapte", ne-a spus craioveanul.
 
24 astfel de socluri au fost montate peste noapte în zona centrală a Craiovei. Coloanele care împrejmuiesc această zonă vor servi drept suport pentru statuile personalităţilor vremii. Mai exact, busturile artiştilor ca Maria Tănase, Constantin Brâncuşi sau Marin Sorescu vor fi amplasate pe stâlpii înalţi din centru, abia după ani buni în care statuile au zăcut prăfuite. Iar asta pentru că Aleea Personalităţilor, pe care erau montate în trecut, a fost dezafectată după realizarea parcării subterane. Astfel autorităţile au decis să le mute pe aleea pietonală din centru, însă fără înştiinţarea localnicilor. 
 
"În această primăvară o sa montăm statuile, iar in momentul in care o să fie montate şi busturile, o să facem o conferinţă de presă şi o să mediatizăm", ne-a spus un reprezentant al Primăriei Craiova. 
 
Craiovenii nu văd cu ochi buni această iniţiativă, mai ales că s-au trezit peste noapte cu zeci de stâlpi care le ocupă întreaga alee. 
 
''Nu le văd rostul, nu ştiu ce reprezintă. Nici nu ştiu când le-au făcut”, ne-a mai spus o craioveancă, care stă în zonă.
 
Nea Viorel are 73 de ani şi locuieşte în oraş de când se ştie. Astăzi a văzut pentru prima dată stâlpii din zonă. Pentru că aleea este prea îngustă pentru atâţia stâlpi, s-a apucat să-i numere,  însă dezorientat de labirintul din faţa lui, s-a dat bătut. ”O investiţie inutilă", exclamă acesta.
Cele 24 de statui ale personalităţilor oltene vor ocupa noua alee începând din primăvară, când, spun autorităţile, vor atrage atenţia printr-un sistem de iluminare aflat la baza stâlpilor de susţinere.