Spitalul Regional va primi finanțare până la sfârșitul lunii viitoare

Contractul de finanţare al Spitalului Regional de la Craiova urmează să fie semnat la finalul lunii martie. 

200223 stroe marinescu

Declaraţia a fost făcută duminică, la Craiova de ministrul propus la Tineret şi Sport, Ionuţ Stroe, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ionuţ Stroe a spus că în data de 18 februarie a fost emis noul certificat de urbanism pentru terenul pe care va fi construit viitorul spital, după ce 2 hectare din cele 25 alocate spitalului regional au fost cedate CNAIR pentru construcţia drumului expres. 

„Pe 13 februarie 2019 s-a depus cererea de finanţare. Din punct de vedere al situaţiei cadastrale, s-a solicitat în ultimul moment - lucru care se perpetuase aşa şi nimeni nu făcea nimic - eliberarea unui nou certificat de urbanism, având în vedere că din suprafaţa de 25 ha care fusese alocată proiectului se cedaseră 2 ha către CNAIR necesare pentru construirea unui drum. Cele două hectare au fost cedate către CNAIR şi nu afectează în niciun fel construirea acestui spital. În data de 5 februarie au început aceste demersuri pentru obţinerea certificatului de urbanism actualizat, care a fost obţinut în data de 18 februarie", a declarat Ionuţ Stroe.

spital regional craiova sursa MS

Potrivit acestuia, la finele lunii martie ar urma să fie semnat contractul de finanţare pentru construirea viitorului spital regional de la Craiova.

„Urmare a acestor chestiuni concrete şi a acestor paşi care s-au făcut de acest guvern liberal blamat de toată lumea (...) pot să vă transmit public faptul că estimăm trecerea în faza de contractare la începutul lunii martie. Spre finalul lunii, urmare a comunicării oficiale pe care am avut-o cu Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Lucrărilor Publice, la finalul lunii martie, urmează semnarea contractului de finanţare pentru acest spital regional. (…) Asta ca să închidem orice fel de speculaţie sau grijă publică manifestată de către reprezentanţii PSD în legătură cu un proiect pe care ei îl abandonaseră sau pentru care timp de 7 ani au stat cu mâinile în buzunar. În ceea ce priveşte documentaţia de proiectare, vă pot spune că este finalizată şi săptămâna asta, foarte probabil, va fi transmisă către Agenţia Naţională pntru Achiziţii Publice pentru un control", a adăugat Ionut Stroe.

Declaraţia ministrului Ionuţ Stroe vine după ce pe 19 februarie, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că spitalul regional „se îndepărtează tot mai mult".

Spitalul regional din Craiova ar urma să aibă 7 etaje, peste 800 de paturi, 19 săli de operaţii şi chiar un heliport. Valoarea investiţiei a fost estimată la peste 600 milioane euro.

sursa: Mediafax