Spitalul Filantropia nu va fi folosit pentru tratarea pacienților cu COVID-19

Maternitatea de la Spitalul Filantropia nu va mai face parte din lista spitalelor suport pentru tratarea cazurilor confirmate cu coronavirus.

filantropia

”Demersurile noastre din ultimele zile pentru a evita includerea Maternității Spitalului Municipal Filantropia pe lista spitalelor suport pentru COVID-19 sunt pe cale de a da roade, pentru că atunci când se dorește, se găsesc soluții!”, precizează autoritățile locale. 

Decizia a fost luată pentru moment și nu este una definitivă. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență trebuie să aprobe oficial acest lucru.

De altfel, Primăria Craiova va pune la dispoziție secția Spitalului Filantropia din cartierul Sărari pentru a fi folosită pentru tratarea viitoarelor mame eventual infestate cu COVID-19, în cazul în care autoritățile responsabile de gestionarea acestei crize vor solicita acest lucru.  

”Dar atragem atenția Direcției de Sănătate Publică Dolj ca ACUM este momentul să-și demonstreze implicarea și dorința de a rezolva cu profesionalism situațiile legate de coronavirus. Astfel, sperăm că Ministerul Sănătătii va susține orice altă dotare de specialitate va fi nevoie pentru a asigura toate condițiile desfășurării actului medical, în contextul coronavirus”, au mai transmis reprezentanții Primăriei Craiova.