A crescut capacitatea de testare la „Victor Babeș” Craiova

Sistemului REAL TIME PCR, achiziționat de Spitalul Victor Babeș Craiova, cu bani de la bugetul local, este funcțional, începând de astăzi, capacitatea de testare pentru coronavirus crescând, astfel, de la 30 teste la 280 teste în 24 de ore. 

PCR Victor Babes 5

Aparatul ste un echipament performant, așa cum există în toată Europa, ce va permite unității sanitare să efectueze de șapte ori mai multe teste pe zi față de numărul actual de probe. Oferă rezultate în timp foarte scurt, cu costuri minime și fără erori, fiind o linie complet automată de testare și a fost livrat cu 3.000 de kit-uri de testare.

Este un aparat modern, care mărește considerabil capacitatea de efectuare a testelor pentru Covid. Sunt mândru de cadrele medicale de la Spitalul Victor Babeș pentru felul profesionist în care gestionează cazurile de pacienți cu coronavirus și care se află în aceste momente în prima linie. Iar noi, ca administrație locală, avem datoria să le punem la dispoziție toate mijloacele necesare în această luptă pe care o purtăm cu virusul ucigaș”, a declarat primarul Mihail Genoiu.

 

X

Right Click

No right click