Petrecere în stradă, în comuna Valea Stanciului. Mai mulți tineri au fost amendați

Mai mulți tineri de etnie romă din satul Horezu-Poenari din comuna Valea Stanciului au fost amendați de către polițiști după ce duminică seara au fost depistați că participau la o petrecere, pe o stradă, din localitate. 

mascati politie

Polițiștii s-au sesizat din oficiu, iar în momentul în care au ajuns la fața locului, mulți dintre tineri au părăsit zona. Ulterior, au fost identificați, fiind vorba despre persoane cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani.

În seara zilei de 19 aprilie, poliţişti din cadrul unei secții de poliție rurală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe o stradă dintr-un sat din Dolj, s-au strâns mai mulţi tineri, care tulbură ordinea şi liniştea publică. La sosirea forţelor de ordine, cei în cauză au părăsit zona respectivă, însă o parte dintre aceştia au fost identificaţi de poliţişti, fiind vorba despre persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, din localitate”, anunță reprezentanții Prefecturii Dolj.

Pentru faptele constatate, poliţiştii au aplicat, până în prezent, 18 amenzi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, dar şi pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 27.000 de lei.

În județul Dolj, în perioada 17-21 aprilie, autorităţile au verificat modul de respectare a măsurilor şi interdicţiilor impuse pe perioada stării de urgenţă, zilnic fiind controlate peste 1.000 de persoane şi aproximativ 100 de societăţi comerciale.

Pentru abaterile constatate cu privire la măsurile dispuse prin ordonanţele militare, dar şi pentru alte fapte comise în acest context, forţele de ordine au aplicat peste 880 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 1.900.000 de lei.