Iohannis, mesaj pentru vârstnici: „Nu vine nimeni să vă ia de acasă să vă ducă în carantină”

Iohannis, mesaj pentru vârstnici: „Nu vine nimeni să vă ia de acasă să vă ducă în carantină”

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, un mesaj pentru persoanele de peste 65 de ani după apariţia zvonurilor ca acestea vor fi duse în carantină la hotel. „Staţi linistiti, nu vine nimeni să vă ia de acasa să vă ducă în carantină”, a spus Klaus Iohannis. 

Iohannis 191011

Președintele a făcut acest anunț după întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban și mai mulți ministri, totul pentru a analiza situația actuală generată de noul virus.

A apărut o idee care a dus la multă nelinişte. Într-un astfel de plan propunea cineva o măsură aberantă, ca persoanele de peste 65 de ani să fie carantinate. Aşa ceva nu se va întâmpla. Trăim într-o societate liberă, dar în niciun caz nu venim cu astfel de măsuri totalitare. Persoanelor în vârstă le spun: nu vine nimeni să vă ia de acasă să vă ducă în carantină şi să vă propună lucruri inumane. În niciun caz statul nu va veni să impună astfel de măsuri inumane. Astfel de planuri prost gândite şi prost prezentate nu fac decât să inducă panică în rândul populaţiei”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis.

Proiectul privind carantinarea vârstnicilor a fost creionat de către medicul Streinu Cercel. Nici ministrul Sănătății nu a fost de acord cu această idee.