Locurile de picnic au fost pustii de 1 mai. Poliția pe străzi, craiovenii în case

Locurile de picnic au fost pustii de 1 mai. Poliția pe străzi, craiovenii în case

Autoritățile au mobilizat efective importante pentru a-i determina pe oameni să nu cedeze tentației de a face o excursie la iarba verde.

200501 filtru politie 03 

Ieșirile din oraș au fost împânzite încă de dimineață cu filtre, la care au participat angajați din structurile MAI, precum și de la MApN. Unul dintre cele mai impresionante dispozitive a fost deplasat la Parcul Tineretului, pe drumul spre Bucovăț, un loc preferat de craiovenii care vor să celebreze Ziua Muncii cu un grătar. Deși traficul a fost destul de intens și puțini au trecut neverificați, majoritatea șoferilor opriți și-au putut justifica prezența pe străzi.

200501 mascati politie 02

În zona de nord a Craiovei, unde sunt câteva locații mai mult sau mai puțin oficiale în care se putea ieși la picnic, era la fel de liniște.

200501 loc gratar hanul doctorului 01

La Hanul Doctorului, în amplasamentul amenajat de Primăria Craiovei pentru grătaragii, accesul era interzis iar doi agenți de la Poliția Locală se asigurau că nimeni nu trece. Se pare că oamenii au înțeles mesajul autorităților și nici măcar nu au încercat să vină, cu toate că în zilele precedente au tatonat terenul, să vadă cum se prezintă situația.

200501 tancodrom lac

Lacul Tanchiștilor. altădată acoperit de fumul micilor, este și el pustiu. La fel și păduricea de pe Drumul Corneșului, loc amenajat în trecut de Primărie pentru ieșirile în aer liber. 

200501 padure centura