Bonele sunt la mare căutare după pandemie. Testul pentru coronavirus, criteriu de angajare

Bonele sunt la mare căutare după pandemie. Testul pentru coronavirus, criteriu de angajare

Starea de urgență este pe cale să se încheie iar părinții care nu au cu cine să îi lase pe cei mici sunt în căutare de bone.

wmc copil jucarie

Principala preocupare a părinților, după data de 15 mai, este în grija cui își vor lăsa copiii. Odată cu întoarcerea la muncă, cu grădinițele și școlile închise, o parte dintre craioveni caută cu disperare bone care să-i îngrijească cât mai bine pe cei mici. 

Reprezentanții unei agenții de recrutare ne-au spus că deja au primit multe cereri din partea părinților craioveni.

Am început să primim cereri pentru bone, însă primele persoane pe care le vom putea recruta și plasa vor fi după data de 15 mai 2020. Nevoia pentru serviciile unei bone se impune în această perioadă dat fiind faptul că gradinițele și școlile sunt închise”, a precizat Ana-Maria Cruceru, partener Agenția Bebeti-Bone și Menajere.

De asemenea, testul COVID-19 pare să fie un “criteriu de angajare”. Cami, mămică de fată, trebuie să se întoarcă la muncă, odată cu încheierea stării de urgență. Olteanca este în căutare de bonă pentru fetița ei, însă testul COVID-19 ar fi un criteriu de angajare și nu o opțiune.

“Îmi este tare frică să las fata cu persoane necunoscute și aș fi dispusă să plătesc acel test COVID-19. Totuși, mă gândesc și la varianta unei agenții de recrutare a bonelor”, ne-a spus tânăra mamă.

Totodată, potrivit unor specialiști, testul COVID-19 poate reprezenta una din analizele pentru care părinții craioveni pot opta.

Testarea pentru Covid-19 este una dintre analizele pentru care parinții pot să opteze. Analizele medicale, reprezentau și înainte o cerință a familiilor. Criteriile de angajare a unei bone vor rămâne aceleași pe care le urmăream și înainte în cadrul procesului de recrutare, urmărind în primul rând calitățile și capacitatea de a face această meserie a candidatelor”, au precizat reprezentanții Agentiei Bebeti-Bone si Menajere.

Salariile depind în funcție de familie, program sau chiar de studiile angajatei. O bonă poate lua salariul minim pe economie sau chiar o remunerație de până la 3000 de lei.

“Remunerația bonelor depinde foarte mult de posibilitățile parinților , de numărul de ore lucrate, part-time sau full-time, de studiile bonei, etc, pornind astfel de la 1300 lei, minimul pe economie până la 2500-3000 lei”, a spus pentru Ediție Specială, Ana-Maria Cruceru, partener Agenția Bebeți-Bone și Menajere.

În perioada pandemiei de coronavirus, părinții sunt tot mai atenți la persoanele pe care le angajează pentru a avea grijă de cei mici. Părinții își doresc bone care să fie în pas cu tehnologia, să fie dinamice, dar cel mai important, să aibă experiență.