Cerealcom donează echipamente de un milion de lei spitalelor

Cerealcom donează echipamente de un milion de lei spitalelor

Spitalul Judeţean Craiova a primit un extractor pentru PCR, teste pentru COVID şi paturi. Cel mai nou aparat donat Spitalului din Bănie este un videolaringoscop folosit în secţia ATI.

spital judetean craiova 190621

Românii au trecut, cu toții, într-un fel sau altul, testul solidarităţii în această perioadă. Se pare că epidemia de coronavirus are şi părţile ei bune, pentru că scoate ce e mai frumos în oameni.

Spitalele din Craiova, de exemplu, au primit în ultima perioadă zeci de echipamente de protecţie şi aparatură medicală ultraperformantă. Toate au fost cumpărate din sponsorizări. Printre donatori este şi unul dintre cei mai importanţi agricultori din România. Firma sa a cumpărat aparatură medicală de aproximativ un milion de lei.

„Echipamente care ar fi trebuit să fie în mod normal, şi noi aşa credeam că e normal să fie. Am realizat că nu sunt şi am considerat că (...) vom contribui şi noi să se facă bine un număr de oameni”, a declarat Mihai Anghel, patronul Cerealcom.

Firma pe care o conduce Mihai Anghel a cumpărat, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova paturi, un extractor pentru aparatul PCR cu care se fac analizele pentru COVID-19 şi un videolaringoscop. Acesta e folosit de medicii din Terapie Intensivă pentru intubarea pacienţilor cu SARS-COV-2.

„Riscul de contaminare este extrem de mare (…) ne permite să intubăm pacientul fără a fi în imediata proximitate a căii aeriene a acestuia", a spus dr. Marius Novac, şef Secţia ATI, din cadrul Spitalului Judeţean Craiova.

Un videolaringoscop a fost donat Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova şi de Asociaţia „Mereu aproape de voi” împreună cu un grup de judecători.

(sursa: Mediafax)