Liber la deplasări după 15 mai. Vela: „Nu va mai fi nevoie de declarație”

Liber la deplasări după 15 mai. Vela: „Nu va mai fi nevoie de declarație”

Românii nu mai au nevoie de declarația pe propria răspundere la ieșirea din oraș sau din județ, a anunțat, miercuri seara, ministrul Marcel Vela, pe pagina sa de Facebook. 

200325 filtru politie jandarmerie 02

Autoritățile nu vor impune limite în privința distanței de deplasare pentru că, spune Vela, ar fi fost dificil să ia o astfel de decizie.

Au fost discuții cu privire la ce înseamnă această limită și există foarte multe zone, inclusiv Bucureștiul, care este foarte legat de județul Ilfov, de exemplu. Adică sunt mulți cetățeni din județul Ilfov care locuiesc în București sau mulți bucureșteni care sunt în București, lucrează aici, dar și-au stabilit domiciliul în zona limitrofă Bucureștiului care ține din punct de vedere teritorial administrativ de județul Ilfov. Și atunci se punea problema să discutăm despre zone metropolitane pentru a determina o limită locativă, lucru care se întâlnește nu doar în București, ci și în Cluj, Timișoara, Oradea, în alte mari municipii care au dezvoltat o zonă urbană cunoscută ca și zonă metropolitană. Și în acest context am decis următorul lucru: puteți să mergeți, să părăsiți localitatea, fără a ține cont de limita de municipiu sau limita de județ”, a anunțat Vela.