Se redeschid cinci creșe în Craiova

Cinci creșe din Craiova se vor redeschide, începând cu data de 1 iulie, potrivit unui anunț al reprezentanților Primăriei Municipiului Craiova.  

cresa1

Părinții care doresc să vină cu copiii în creșă sunt obligați să respecte măsurile de igienă și comportament pentru aparținători.

Aceștia vor completa o declarație/cerere pe proprie răspundere, pe care o vor descărca de pe site-ul instituției www.spmscmc.ro și o vor depune pe e-mail serviciului: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la sediul instituției din strada Unirii nr. 45, până vineri 26.06.2020 ora 14.00.

În cazul în care numărul solicitărilor va depăși numărul locurilor disponibile în creșe, autoritățile vor aplica criterii de selecție.

Dacă numărul cererilor va depăși capacitatea creșei, reprezentanții Serviciului Public Creșe va desfășura un proces de selecție în baza următoarelor criterii: copiii proveniți din familiile monoparentale, al cărui părinte are loc de muncă stabil și este necesară prezența acestuia zilnică la serviciu; Copiii proveniți din familii ai căror părinți au loc de muncă stabil și este necesară prezența zilnică la serviciu; copiii gemeni, tripleți, frați ai căror părinți au loc de muncă stabil și este necesară prezența zilnică la serviciu”, anunță reprezentanții Primăriei Craiova.

La cererea de înscriere, se va atașa adeverința eliberată de angajator din care să rezulte obligativitatea prezenței la serviciu.

Ulterior aprobării cererii, copiii care vor începe creșa, anunțați telefonic, vor prezența avizul epidemiologic de intrare în colectivitate, eliberat de către medicul de familie.

Cele cinci creșe care se vor deschide sunt:

 CREȘA 4 – str. Ion Țuculescu nr. 2;

 CREȘA 5 – str. Elena Farago nr. 17;

 CREȘA 6 – Aleea Ghețișoarei nr. 11, bl. 165A;

 CREȘA 7 – str. Ștefan Velovan nr. 4;

 CREȘA 8 – str. Revoluției nr. 15.