Unda de vitură de pe Jiu se îndreaptă către județul Dolj

Unda de viitură de pe râul Jiu a ajuns în Gorj și se deplasează către județul Dolj, autoritățile fiind pregătite să întervină în cazul în care situația o va impune. 

Gorj 2

Potrivit reprezentanților ABA Jiu, debitul va crește, la ora 17.00, la Rovinari și se va resimți, în aproximativ 13 ore și la stația din Filiași.

Conducerea Administrației Bazinale de Apă Jiu subliniază faptul că, debitul ce va fi înregistrat la Rovinari, în județul Gorj, în jurul orei 17.00 se preconizează că va ajunge la stația hidrometrică Filiași, în aproximativ 13 ore, cu un debit de 515 metri cubi/secundă și un nivel de 260 cm”, a menționat purtătorul de cuvânt ABA Jiu, Camelia Bărbuțu.

În toată această perioadă, digurile sunt monitorizate.

Având în vedere datele actuale și prognoza meteorologică pentru următoarele ore, agenții hidrotehnici Apele Române Jiu – Sistemul de Gospodărire A Apelor Dolj - monitorizează permanent digurile, iar Formația Scaești este pregătită să intervină dacă situația o va impune cu un buldoexcavator intervenție și saci cu nisip”, a mai spus Bărbuțu.

 

Ultimele știri