Incendiile din Piaţa Veche şi nepăsarea crasă a administraţiei locale PSD!

Aşa arată, acum, după două incendieri succesive, făcute de un om al străzii, primul pavilion din Piaţa Veche a Craiovei, locul de naştere al acestui oraş.

Piata Veche

Considerată, odată, o bijuterie istorică a oraşului, înconjurată de clădiri importante, în ultimii ani, sub mandatele succesive ale primarilor PSD, Piaţa Veche a devenit un focar de infecţie din cauza gunoaielor depozitate în cele două pavilioane şi pe domeniul public.

A devenit, de asemenea, cea mai aglomerată parcare fără plată din oraş, având în vedere că se află în zona centrală, la doi paşi de Calea Unirii.

Piaţa Veche a fost înfiinţată la jumătatea secolului al XVI-ea, fiind, iniţial, denumită Piaţa Purcarului, pentru că, la început, a fost un târg de porci.

Cu timpul, a devenit cel mai frecventat loc pentru negustori şi clientela rafinată care trecea pe aici, fiind înconjurată de restaurante şi hanuri care ofereau găzduire turiştilor şi negustorilor.

În urmă cu 14 ani, multe terenuri de aici au fost retrocedate – inclusiv cel pe care se afla amplasată piaţa de legume şi fructe, iar de atunci, Piaţa Veche a intrat într-un declin continuu, sub ochii nepăsători ai administraţiilor locale pesediste, preocupate de alte contracte şi reabilitări mai profitabile.

A tot circulat povestea unui proiect de reabilitare a Pieţei Vechi, cu care s-au lăudat toţi primarii PSD înainte de a-şi câştiga mandatele, după care totul a trecut în nepăsare şi uitare.

În ultimii doi ani, prima clădire istorică din Piaţa Veche, venind dinspre Calea Unirii, a fost incendiată de două ori, de un om al străzii, bolnav psihic şi piroman, despre care toţi ştiu că se numeşte Mihaiţă. De fiecare dată, Mihăiţă a fost luat la secţia de poliţie şi interogat, dar apoi a fost eliberat, din nou, pe străzi, liber să mai incendieze ce vrea el, când vrea el...

În acest an, când a pus foc, pentru a doua oară, primului pavilion, în care dormeau el şi un alt om al străzii, cunoscut sub numele de Luţă, acesta din urmă a avut arsuri foarte grave, pe o mare suprafaţă a corpului, fiind dus la spitalul de arşi.

La această dată, nimeni nu ştie dacă Luţă mai este în viaţă sau a murit, pentru că nu are aparţinători legali care să se intereseze de soarta lui.

 

X

Right Click

No right click