„Deşertul” din faţa... Spitalului CFR Craiova

Spitalul CFR din Craiova, care a fost şi suport COVID-19, pe perioada stării de urgenţă, se află în centrul oraşului, pe Bulevardul „Ştirbei Vodă”, vizavi de Radio „Oltenia” Craiova.

spitalul CFR

În ce priveşte îngrijirea spaţiului verde din faţa spitalului, cred că, odată, acesta a avut şi vremuri mai bune, pentru că, de mai mulţi ani încoace, de cum ajungi în faţa intrării, te îmtâmpină, de-o parte şi de alta, un teren arid, cu vegetaţie uscată şi gunoaie aruncate, până în trotuar.                             

cfr 2

Nu se poate da vina pe pandemia de Coronavirus pentru a justifica nepăsarea administratorilor spitalului în legătură cu imaginea exterioară a instituţiei, pentru că situaţia este aceeaşi de mult timp şi nimeni nu i-a tras de mânecă să le spună că acel spaţiu trebuie să fie îngrijit şi verde.

Imaginile anexate sunt edificatoare în legătură cu cele expuse mai sus.

cfr 1

Sigur că îngrijirea spaţiului verde din faţa spitalului nu aduce comisioane sau şpăgi, dar bunul simţ şi respectul pentru civilizaţia urbană ar trebui să-şi mai facă loc chiar şi în viaţa personalului medical.

Pentru că salvarea de vieţi nu se face numai cu bisturie şi seringi, ci şi cu o gură proaspătă de oxigen şi cu imaginea relaxantă a unor flori multicolore şi parfumate.