Proiect pentru alte patru celule pentru gunoi în depozitul de la Mofleni

Reprezentanții operatorului depozitului de deşeuri de la Mofleni, Eco Sud, au depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM), o cerere în vederea emiterii acordului de mediu pentru un proiect care prevede construirea a patru noi celule de depozitare, cu o suprafață totală de peste 256.000 mp.

depozit mofleni

Potrivit Eco Sud SA, la ora actulaă mai este operațională o singură celulă din cele șase existente, motiv pentru care se impune și amenajarea altor spații.

În prezent incinta de depozitare cuprinde celulele 1, 2, 3, 4, 5 şi 6, urmând ca prin acest proiect să fie realizate etapizat celelalte celule de depozitare, până la ocuparea întregului spațiu destinat depozitării (39 ha)”, se arată în documentul care însoțește solcitarea de emitere a acordului de mediu

În prezent, spun reprezentanții Eco Sud, Celula 1 este închisă, în 2, 3, 4 și 5 depozitarea este sistată, iar celula Celula 6 este aproape plină.

Costurile pentru realizarea proiectului se ridică la aproximativ 50.000.000 lei, fără TVA,  iar durata de realizarea a lucrărilor de construcție sunt de câte 12 luni pentru celulele 7,8 și 9 și de zece luni pentru celula 10.

Depozitul ecologic Mofleni este singurul existent în Dolj și deservește tot județul.