Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial

Secretarul de stat Mihai Firică a participat azi la reuniunea Comisiei Naționale pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial (CNSPCI).

firica patrimoniu

Evenimentul, la care au participat şi alți reprezentanți ai Ministerului Culturii, s-a desfăşurat la Muzeului Satului ”Dimitrie Gusti”, din București.

În cadrul ședinței, au fost discutate aspecte ce țin de ediția 2020 a programului, în curs de derulare, ”Tezaur Uman Viu”, stadiul elaborării dosarului ”Cămașa cu altiță – element de identitate în România și Republica Moldova”, dar și despre includerea unor noi elemente de patrimoniu cultural imaterial în Registrul Național.

Consider lăudabile demersurile realizate de către CNSPCI pentru elaborarea dosarului ”Cămașa cu altiță – element de identitate în România și Republica Moldova”, precum și dedicarea acestora privind completarea și actualizarea Registrului Național al elementelor vii de patrimoniu cultural imaterial. Transmit sprijinul și deschiderea ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, a mea și a colegului meu, Liviu Brătescu”, a subliniat secretarul de stat Mihai Firică.

La ședință au participat invitați din partea Comisiei Naționale pentru UNESCO și din echipa tehnică a Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului, pentru relația cu UNESCO, precum și reprezentați ai Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și ai Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

 

 

X

Right Click

No right click