Proiect pentru reabilitarea și modernizarea Teatrului Național "Marin Sorescu" Craiova

Mihai Firică, secretar de stat la Ministerul Culturii: „Primul pas! Documentația pentru reabilitarea și modernizarea Teatrului Național "Marin Sorescu" Craiova a fost depusă la Ministerul Culturii.

TNMS

Astăzi, 29 iulie, după mai multe consultări cu echipa managerială a Naționalului craiovean, am primit documentația pentru o investiție amplă în cea mai importantă instituție de cultură din Oltenia.  

Știu, poate că vor fi mulți sceptici, mulți care s-au săturat de promisiuni și nu mai au încredere în administrație sau politicieni. Însă, în cazul meu, este un angajament public, asumat tranșant și responsabil.

Există resurse de finanțare pentru acest proiect de amploare și susținere totală din partea ministerului, iar determinarea echipei manageriale a TNMSC este de apreciat.

 Proiect teatru

Voi susține proiectul depus de Gabriel Marciu, director general adjunct, deoarece propune revitalizarea unor spații neutilizate și deschiderea către public, reconfigurarea sălii și modernizarea scenei la cele mai înalte standarde, precum și alte investiții extrem de necesare pentru o instituție de nivel internațional.

Teatrul Național "Marin Sorescu" merită din plin să ocupe această poziție prioritară pentru investiții, în domeniul culturii”.

Ultimele știri