„ADISalubris” – sinecura creată de Olguța Vasilescu(!?)

 

Petru Ioan Becheru, denunţătorul Liei Olguţa Vasilescu şi principalul martor în dosarul în care aceasta este cercetată, are 30 de ani şi este cel mai tânăr preşedinte de asociaţie de proprietari din Craiova.

Salubris

El le-a spus procurorilor DNA că reprezentanţi ai Primăriei l-ar fi constrâns, în anul 2013, să semneze contracte care aveau legătură cu programul municipalităţii de refacere a faţadelor blocurilor din oraş, fiind inclus aici şi blocul „ROMARTA”, din Craiova, unde Becheru este preşedinte al asociaţiei de proprietari.                                                       

Un alt caz sesizat de Petru Ioan Becheru este cel despre „ADISalubris – sinecura creată de Olguţa Vasilescu”:

„ADISalubris” – sinecura creată de Olguța Vasilescu, prin care protejatul acesteia, gunoierul-șef Florian Georgel Radu – Director Executiv, îşi asigură un venit de sute de mii de euro, anual, din banii craiovenilor (0,3 euro/craiovean/an)!

„În anul 2013, mai multe localități și-au delegat atribuția de reglementare a activității de salubrizare către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară #Salubris Dolj, care a decretat, apoi, monopol pe gunoaie, dezinfecții, dezinsecții și deratizare, către Salubritate Craiova, și a ales-o președinte pe... (primăriţa în exerciţiu), Lia Olguța Vasilescu(!).

Această asociație ar trebui să vegheze la respectarea regulamentelor de salubrizare, la respectarea tarifelor, dar, până la această investigaţie, era doar o fantomă care încasa sute de mii de euro, din banii contribuabililor și lua act de ce se hotăra în consiliile locale ale localităților membre.

La insistențele noastre, din ultimele zile, protectorii gunoierului-șef Florian Georgel Radu au început să-și publice pe site hotărârile, deși acestea au caracter normativ și afectează toți craiovenii și localitățile asociate.

Voi începe dezvăluirile legate de această sinecură bănoasă, pornind de la bani.

Printre neregulile incontestabile, ignorate de această sinecură, este aplicarea retroactivă, în luna ianuarie 2020, a unui tarif mărit și, începând cu luna martie, acceptarea aplicării de biocide, de către Salubritate, fără a deţine autorizație. 

Florian Georgel Radu este gunoierul-şef care conduce Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Salubris Dolj, asociație ce ar trebui să vegheze la respectarea regulamentelor de salubrizare, contra unei plăți de 0,3 euro/locuitor/an.

În CV, Florian Georgel Radu se recomandă... tâmplar, informatician al PSD Dolj și spune că are „o bună cunoaștere a internetului”. 

Momentan, tâmplarul Olguţei refuză să ne comunice informațiile financiare ale ADI Salubris și refuză să ia măsuri împotriva ilegalităților făcute de gunoierul Butari, cel care a otrăvit orașul cu biocide (deşi firma nu era autorizată să le folosească) și a aplicat, retroactiv, tarife de plată, craiovenilor”.

Ultimele știri

X

Right Click

No right click