Podul din Parcul „Romanescu”, suspendat în verificări de tot felul

Podul suspendat din Parcul „Nicolae Romanescu”, despre care foarte mulți craioveni și turiști care ajung în Bănie întreabă, este aproape gata, dau asigurări reprezentanții Primăriei Craiovei.

pod suspendat 2

Edilul urbei spune că lucrarea a ajuns în faza de verificare a elementelor de rezistență și tensionarea cablurilor.  

Am preluat acest proiect și am continuat cu dorința de a duce la bun sfârșit lucrarea. Am reintrodus, astfel, pe noile axe de finanțare proiectul Parcului Romanescu integral și am inclus și podul suspendat în noul proiect finanțat din fonduri UE. Ultima etapă, înainte de finalizarea lucrărilor, este verificarea elementelor de rezistență și tensionarea cablurilor. Este o etapă extrem de importantă, dar și meticuloasă, în care o firmă autorizată la nivel național se ocupă de toate aceste reglaje și verificări minuțioase - reglaje la valorile forțelor din cablurile de suspendare și a reacțiunilor din sistemul de ancorare, conform tehnologiilor specifice”, a menționat primarul Craiovei, Mihail Genoiu. 

Lucrările de reabilitare la podul suspendat din Parcul „Romanescu“ din Craiova au demarat la începutul anului trecut. Investiția este cu fonduri europene, valoarea totală a lucrărilor ridicându-se la suma de 5.102.000 lei inclusiv TVA.

pod suspendat 4