Bursele urcă la niveluri record

Bursele globale au crescut la un nivel record miercuri, pe măsură ce randamentele obligațiunilor s-au diminuat după ce datele au arătat că inflația SUA nu crește drastic, relatează Reuters.

wmc bursa 01

Majoritatea indicilor bursieri din Asia - Pacific au urmat creșterile de pe Wall Street, în timp ce randamentele obligațiunilor Trezoreriei SUA și-au continuat scăderea, marcând un nou minim pe trei săptămâni.

Japonia a ieșit din tendință, Nikkei scăzând cu 0,4%, pe fondul creșterii numărului de cazuri de coronavirus care a iscat îndoieli privind redeschiderea economiei, la doar 100 de zile până la începerea Jocurilor Olimpice.

Indicele prețurilor de consum din SUA a crescut cu 0,6%, cea mai mare majorare din august 2012. Este puțin probabil ca datele să schimbe opinia președintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, conform căreia o inflație mai mare în lunile următoare va fi tranzitorie.

Indicele MSCI al acțiunilor din zona Asia-Pacific cu excepția Japoniei a crescut cu 0,6%. Indicele Hang Seng din Hong Kong a crescut cu 1,3%, în timp ce indicele blue-chip din China a crescut cu 0,7%.

Performața burselor din 50 de țări măsurată de MSCI a urcat cu 0,15% la un maxim al tuturor timpurilor.

Indicele american S&P 500 a câștigat 0,33%, stabilind maxime în timpul ședinței și la închidere, iar Nasdaq Composite a cresscut cu 1,05%. Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 0,2%.

Acțiunile Johnson & Johnson au scăzut cu 1,34%, după ce agențiile federale de sănătate din SUA au recomandat întreruperea vaccinării timp de cel puțin câteva zile, după ce șase femei au dezvoltat cheaguri de sânge.

Dolarul SUA a scăzut odată cu randamentele Trezoreriei la un nivel minim pe trei săptămâni.

Aurul a crescut la 1.745 dolari uncia pe piața spot.

Bitcoin a atins o valoare record de peste 63.860 dolari, extinzând creșterea din 2021 la noi culmi în ziua în care acțiunile Coinbase vor fi listate în Statele Unite.

Pe piețele de petrol, contractele futures pentru Brent au crescut cu 40 de cenți, la 64,07 dolari pe baril. Prețurile futures pentru petrolul american au câștigat 37 de cenți, la 60,55 dolari pe baril.

(sursa: Mediafax)