Petrolul trece de 30 de dolari/barilul

Petrolul a crescut peste 30 de dolari pe baril pentru prima dată în două luni, în timp ce producătorii din SUA și din alte părți au continuat să își reducă activitatea, contribuind la reechilibrarea unei piețe care a fost afectată de coronavirus, anunță Bloomberg.

pompa Benzinarie

Prețurile futures au urcat, la New York, cu 5% după trei săptămâni de creștere. Numărul puțurilor active din SUA a scăzut pentru a noua săptămână la rând, până la niveluri care nu au fost văzute în mai mult de un deceniu, în timp ce stocurile la hubul Cushing, Oklahoma au scăzut pentru prima dată de la sfârșitul lunii februarie. Irakul a spus că intenționează să oprească producția unuia dintre câmpurile sale petroliere.

Petrolul american West Texas Intermediate cu livrarea în iunie a crescut cu 5,4%, până la 31,01 dolari pe baril la bursa din New York la 7:40 a.m. iar la Londra a crescut cu 4,9% la 30,97 dolari/baril.

Petrolul Brent pentru luna iulie a crescut cu 3,8% până la 33,74 dolari după o creștere de 4,9% săptămâna trecută.

Președintele rezervației federale Jerome Powell a avertizat că acțiunile și alte active care au crescut brusc în ultima lună ar putea suferi „scăderi semnificative” în lipsa măsurilor de combatere a virusului. Recuperarea economică a SUA s-ar putea întinde până la sfârșitul anului viitor, a spus el într-un comentariu difuzat duminică seara la televiziunea americană.

(sursa: Mediafax)