CE vrea să revizuiască și să prelungească regulamentul privind serviciile de roaming

Comisia Europeană a lansat, vineri, o consultare publică pentru revizuirea și prelungirea regulamentului privind serviciile de roaming, care expiră în iunie 2022.

telefon smartphone

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, regulamentul a eliminat tarifele de roaming pentru călătorii din UE și din Islanda, Liechtenstein și Norvegia, începând din iunie 2017.

De atunci, de serviciile de roaming la prețurile de pe piața națională, una dintre cele mai emblematice realizări ale pieței unice a UE, au beneficiat milioane de călători, susțin reprezentanții CE.

„În vara anului 2019, europenii au utilizat de șaptesprezece ori mai multe date în roaming decât înainte de eliminarea suprataxelor pentru serviciile de roaming. Roamingul fără suprataxe le permite milioanelor de cetățeni ai UE să rămână conectați atunci când călătoresc în străinătate. Călătoriile de afaceri și munca la distanță sunt mai accesibile, ceea ce aduce beneficii în special IMM-urilor. Comisia depune eforturi pentru a se asigura că europenii pot continua să se bazeze pe avantajele serviciilor de roaming fără taxe suplimentare în UE”, a declarat Thierry Breton, comisarul pentru piața internă.

Întrucât prevederile actuale expiră în iunie 2022, Comisia preconizează că va trebui să propună un nou regulament pentru ca europenii să continue să beneficieze de aceste avantaje și, prin urmare, va revizui și va prelungi Regulamentul privind serviciile de roaming.

Consultarea publică se va desfășura timp de 12 săptămâni.

(sursa: Mediafax)