A fost promulgată legea care limitează folosirea acizilor graşi trans din alimente

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care limitează folosirea acizilor graşi trans, cu ajutorul cărora alimentele au o perioadă de valabilitate mai lungă. Grăsimile trans sunt extrem de nocive pentru organism: cresc riscul de boli cardio-vasculare, de diabet de tip doi şi de cancer.

wmc margarina

Legea promulgată de Klaus Iohannis, miercuri, a fost inițiată de deputatul USR Adrian Wiener în 2017.

Potrivit inițiativei, una dintre măsuri este limitarea AGTN la un maxim de două grame per 100 de grame de produs.

Legea a fost aprobată de Camera Deputaților la sfârșitul lunii iulie, cu unanimitate de voturi.

Grăsimile de tip trans sunt obţinute printr-un procedeu chimic, numit hidrogenare, din uleiurile vegetale. Cu ajutorul lor produsele alimentare au o perioadă de valabilitate mai lungă. Aceste grăsimi sunt extrem de nocive pentru organism: cresc riscul de boli cardio-vasculare, de diabet de tip doi şi de cancer.

Acizii graşi trans se găsesc în cantitate mare în produsele prăjite şi cele de patiserie, dar şi în chipsuri, napolitane, biscuiţi cu cremă, popcorn şi în unele tipuri de margarină.

(sursa: Mediafax)