Comisia pentru combaterea ambroziei, dezmorțită. Încep controale în mai multe localități din Dolj

Mai multe controale au fost anunțate, în județul Dolj, în localitățile unde au fost deja semnalate terenurile acoperite cu ambrozie, aceste verificări urmând a fi efectuate, potrivit Prefecturii Dolj, de către reprezentanții comisiei special înființate pentru combaterea buruienii. 

Ambrozia

Decizia efectuării verificărilor a fost luată de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al Județului Dolj, marți.

„Verificările vor fi efectuate de comisia pentru combaterea buruienii ambrozia, ce a fost consitituită, la nivelul județului Dolj, prin Ordinul Prefectului nr. 202/29.05.2020”, anunță Prefectura Dolj.

De asemenea, în perioada 01-30 septembrie, secretariatul comisiei asigurat de către Direcţia pentru Agricultură Județeană Dolj va prezenta, săptămânal, prefectului Nicușor Roșca un raport cu privire la acțiunile întreprinse și măsurile dispuse.

În data de 4 septembrie trebuie să fie efectuată o primă situație.

În județul Dolj sunt foarte multe terenuri acoperite cu această buruiană, Garda de Mediu dând câteva zeci de avertismente. Urmează un nou control, iar cei care nu au luat măsuri riscă amenzi.