Grup informal “Leii Albaștri”. Bariera Vâlcii, interacțiune reală prin sport

Proiectul DAIS: Dezvoltarea Abilității de Interacțiune Socială prin Sport este creația a cinci tineri din cartierul “Bariera Vâlcii” din Craiova.

dais

Raluca Balaci, Marian Popescu, Francesca Vătafu, Mihnea Stănculescu și Ștefania Buzatu își propun să schimbe stilul de viață a câte 30 de adolescenți din comunitatea Bariera Vâlcii, pe o perioadă de 14 luni. Vor colabora Școala Gimnazială “Ion Țuculescu”, Primăria Craiova, ONG-uri, Asociația de Părinți “Mereu pentru copiii noștri” si Bisericile din cartier.

Pentru cei cinci organizatori, cel mai important lucru este promovarea unor atitudini pozitive față de activitățile fizice. În plus, în plan se regăsește și dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale, competențelor civice și personale ale membrilor grupului informal “Leii albaștri”.

În cadrul proiectului se vor desfășura activități precum meciuri de volei, fotbal, tenis, baschet, dar și activități precum întreceri și plimbări cu bicicleta organizate în Parcul “Nicolae Romanescu”.

Pentru viitorul apropiat, aceștia își dedică timpul în căutarea celor mai bune soluții cu privire la închirierea unui teren sportiv în zonă și achiziționarea echipamentului de care au nevoie pentru activități.