A început campania anuală de vaccinare antigripală

Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii a început prin distribuirea primei tranșe de vaccin la nivel naţional.

FS vaccin

Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se va face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți.

Ministerul Sănătății a început distribuția primelor 330 000 doze, pe care direcţiile de sănătate publică le vor da cabinetelor medicilor de familie şi unităţilor sanitare pentru a putea începe vaccinarea. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie și în luna noiembrie.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, darși gravide.

Deși în această perioadă ne focusăm acțiunile în lupta cu noul Coronavirus, anul acesta am reușit distribuția, din timp, fără sincope de aprovizionare, a vaccinului gripal pentru demararea imunizării. Avem posibilitatea creșterii cantității de vaccin până la 4 milioane de doze, în funcție de evoluția epidemiologică și cerere”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.