Teatrul Național din Craiova a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofiţer

Premiat de-a lungul timpului pe toate meridianele, prezent în rândul marilor teatre ale lumii, alături de care a participat la cele mai importante festivaluri internaţionale unde a fost aclamat şi premiat, membru al Convenţiei Teatrale Europene (CTE) din 1995 (este primul teatru dintr-o ţară din Europa Centrală şi de Răsărit ce intră în componenţa acestei asociaţii internaţionale de breaslă), Naţionalul craiovean a fost distins cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofiţer.

marin sorescu teatru

Ceremonia de decorare a instituţiei cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofiţer, categoria D – Arta spectacolului, acordat de Preşedinţia României, a avut loc în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“. În numele preşedintelui Klaus Iohannis, consilierul prezidenţial Sergiu Nistor a înmânat decoraţia managerului instituţiei, Alexandru Boureanu.

De asemenea, actorul Emil Boroghină a primit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Ofiţer, cu ocazia împliniri a 80 de ani de viaţă şi a peste 55 de ani dedicaţi teatrului.