Aeroportul din Craiova urmează să primească ajutorul de stat de 630.000 lei

Activitatea aeroporturilor a fost unul dintre sectoarele cele mai afectate de pandemia de COVID-19, traficul aerian fiind oprit aproape complet în toată Uniunea Europeană, inclusiv în România, din cauza măsurilor aplicate în vederea diminuării impactului tipului de risc, materializate prin restricţii de zbor şi de trecere a frontierei, astfel încât Guvernul a aprobat recent o OUG prin care Aeroportul Internațional Craiova va încasa de la stat un ajutor de 630.000 de lei. 

aeroport craiova 12

 

Anul trecut, aeroportul din Bănie a înregistrat peste 500.000 de pasageri. Anul acesta, din cauza pandemiei, pierderile au fost enorme. Conform directorului Aeroportului Craiova, Adrian Predescu, este de vorba de un deficit de aproape 2 milioane de lei, ajutorul acordat de stat urmând să fie de 630.000 de lei. 

Spre comparație, Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” din Cluj urmează să primească un ajutor de stat de 8,53 milioane de lei, Aeroportul Internaţional Iaşi 6 milioane lei, Aeroportul Internaţional Sibiu - 3,96 milioane de lei şi Aeroportul Internaţional George Enescu Bacău 3,14 milioane lei.

Ordonanţe de urgenţă eglementează cadrul pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii aeroporturilor regionale cu un trafic situat între 200.000 şi 3.000.000 de pasageri pe an, aflate în subordinea unor judeţe, şi care vizează compensarea pierderilor înregistrate de aceste instituţii în perioada restricţiilor impuse în contextul pandemiei.