Mesajul șefului învățământului din Dolj pentru cei din conducerea unităților școlare care încă nu au un site al instituției

Mesajul șefului învățământului din Dolj pentru cei din conducerea unităților școlare care încă nu au un site al instituției

Șefilor învățământului doljean le-a fost adus la cunoștință, miercuri, în cadrul unei conferință de presă, când s-a discutat și despre digitalizarea învățământului românesc, faptul că multe unități școlare din județ fie nu au site, fie îl au, dar nu și-au actualizat datele de ceva vreme. 

laptop

Inspectorul general școlar al ISJ Dolj, Daniel Ion, a prezentat, în prima parte a conferinței, principalele schimbări ce se doresc a fi aduse sistemului educațional, pornind de la importanța digitalizării. Că este un pas extrem de important, că e musai și că totul va fi un vis în sfârșit împlinit.

Revenind la realitatea din județul Dolj, aceasta demonstrează faptul că sunt unități școlare ai căror directori nu s-au preocupat să realizeze un site al școlii sau grădiniței, după caz.

De asemenea, foarte multe situații arată faptul că sunt instituții de învățământ care au site, dar nu au informațiile actualizate.

Inspectorul Daniel Ion a precizat că nu are o situație exactă a acestor cazuri, dar că va face demersuri în acest sens și că acolo unde sunt probleme, acestea vor fi remediate.

„În mod normal, toate unitățile școlare trebuie să aibă un site și acel site trebuie și actualizat. Sunt școli, din păcate, care au site dar nu au informațiile actualizate. Ne vom apleca și asupra acestei realități și vom înceca să reglăm acest aspect în cel mai scurt timp posibil. Vom avea o comunicare directă cu cei din conducerea unităților școlare, fie pentru a-și actualiza informațiile de pe site, fie pentru a face un site acolo unde încă nu există”, a menționat Daniel Ion.