Masă caldă pentru aproape 2.000 de elevi din județul Dolj

În șase unități de învățământ din județul Dolj va fi organizat programul „Masă Caldă”, în anul școlar 2022-2023, potrivit listei finale aprobate de către reprezentanții Ministerului Educației. 

masa calda elevi

Pe această listă se află unitățile școlare din Plenița, cu 565 de beneficiari, Sadova(596), Bârca(470), Rojiște(107), Bulzești(89) și Galiciuca(111).

Normele de aplicare pentru acest program nu au fost încă adoptate, însemnând că nu se pot face licitații și că va mai dura până când vor fi puse la punct și aceste aspecte.

În comuna Bârca s-a mai încercat implementarea acestui proiect, dar din lipsă de spațiu, elevii primeau câte un sandwich.

Programul-pilot „Masă caldă” are ca obiectiv înlocuirea programelor „Laptele și cornul” și „Fructe în școli”. Anul acesta, potrivit autorităților, s-a dublat numărul școlilor înscrise, de la 150 la 300.

Comparativ cu anul școlar anterior se majorează cu 50% și limita valorică zilnică a produselor acordate: de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar.

„Această inițiativă se înscrie în demersul deja început de Ministerul Educației de a reduce abandonul școlar și rata de parăsire timpurie a școlii, determinate de probleme cronice de la nivelul sistemului național de învățământ, cumulate cu problemele economice și sociale accentuate de pandemia Covid-19”, arată Ministerul Educației.