Nouă şcoli din judeţul Dolj trec la catalogul electronic

Nouă şcoli din judeţul Dolj trec la catalogul electronic

Nouă şcoli din judeţul Dolj trec din acest an şcolar la catalogul electronic, potrivit unui comunicat de presă remis de Ministerul Educaţiei.

catalog electronic 1

Dintre cele nouă unități de învățământ care vor utiliza catalogul electronic în anul școlar 2022-2023, șapte sunt din Craiova, una din Coșoveni și una din Podari.

Următoarele școli din Dolj au renunțat la catalogul clasic:

  1. Colegiul Național ”Elena Cuza” Craiova
  2. Școala Gimnazială ”Traian” Craiova
  3. Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul” Craiova
  4. Colegiul Național ”Frații Buzești” Craiova
  5. Liceul ”Traian Vuia” Craiova
  6. Liceul Teoretic ”Henri Coandă” Craiova
  7. Școala Gimnazială Coșoveni
  8. Liceul ”Voltaire” Craiova
  9. Școala Gimnazială ”Constantin Gheorghiță” Podari

Cu ajutorul catalogului online, activitatea profesorilor va fi mult mai transparentă, atât pentru conducerea școlii, cât și pentru părinți.

De asemenea, având acces la notele și absențele copiilor lor, părinții se asigură de o comunicare directă între școală și familie.

Generalizarea treptată a sistemelor de management digital al unităților de învățământ va permite și un acces transparent la date și implicit luarea unor decizii bazate pe date reale si actuale.

Ministerul Educației va continua pilotarea înregistrării situației școlare exclusiv în format electronic, încurajând unitățile de învățământ să folosească platformele existente pe piață și să renunțe la folosirea documentelor în format fizic