Educație rutieră în școli

Educație rutieră în școli

Ieri, polițiști din cadrul Biroului Siguranța Școlară, Serviciului Rutier Dolj și Biroului Rutier Craiova au desfășurat activități informativ-preventive, pe tema educației rutiere, cu elevii claselor pregătitoare din cadrul Școlii Gimnaziale Traian, din municipiul Craiova.

traian rutiera

Poliţiştii le-au prezentat elevilor regulile de circulaţie, precum și marcajele și indicatoarele rutiere pe care aceștia trebuie să le cunoască și să le respecte, în calitate de pietoni, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere.

Micuţii au învăţat să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar pe trecerea pentru pietoni, fără a alerga.

Pentru o mai bună înţelegere şi însuşire a mesajului preventiv, explicaţiile au fost urmate de aplicaţii practice în aer liber, în zona trecerii pentru pietoni de lângă școală, elevii exersând împreună cu polițiștii rutieri deplasarea corectă pe drumurile publice, traversarea acestora și respectarea marcajelor și a indicatoarelor rutiere.

Totodată, în cadrul activităților, a fost folosit și laboratorul mobil de educație rutieră, aflat în dotarea Serviciului Rutier.

Aceste tipuri de activități ale polițiștilor doljeni vor continua şi în perioada următoare și au drept obiectiv formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi respectǎrii regulilor de circulaţie, pentru prevenirea producerii accidentelor în rândul elevilor”, informează IPJ Dolj.