26 de elevi de nota 10 la Evaluarea Națională, în Dolj

Inspectoratul Școlar Județean Dolj informează că procentul de promovabilitate, înainte de contestații, este de 71,09 la sută.

elevi evaluare IMG 4918s

Astăzi s-au afișat rezultatele la examenul de Evaluare Națională. În județul Dolj au fost înscriși 4.533 de elevi, examenul desfășurându-se în 155 de unități de învățământ. Procentul de prezență a fost de 93 la sută iar cel de promovabilitate de 71,09 la sută.

De menționat este faptul că, anul acesta, 26 de elevi au reușit să obțină media 10.  În fruntea clasamentului, se afla Școala Gimnazială “Mircea Eliade” cu șase elevi de 10.

Tot astăzi, între orele 14 și 20, se pot depune contestații, iar rezultatele finale se vor afișa pe data de 29 iunie.

“Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Pe baza notelor obținute la Evaluarea Națională 2019, elevii își vor calcula media de intrare la liceu”, menționează prof. Nicoleta Lițoiu, purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj .

Promovabilitate bună în Olt

În județul Olt au fost înscriși 3.049 de elevi, 72,13 la sută dintre aceștia trecând examenul. Opt viitori liceeni au reușit să încheie Evaluarea cu nota maximă, 10.