Elevii se întorc în clasele a zeci de școli fără autorizații ISU sau DSP

Zeci de școli din Dolj vor funcționa, pentru o nouă perioadă de timp, tot fără autorizație ISU sau fără autorizație DSP. Reprezentanții ISJ Dolj sunt ceva mai optimiști însă în privința grupurilor sanitare din curtea unităților de învățământ.

inspectorat scolar isj dolj

Potrivit inspectorului școlar general al ISJ Dolj, Monica Sună, în localitățile unde aceste probleme există, primăriile au primit fonduri financiare, UAT-ul respectiv fiind beneficair al Hotărârii de Guvern 363/2019. Sunt școli unde lucrările se apropie de final. Acolo unde nu se întâmplă acest lucru, primarii au cumpărat module tip, exemple fiind localitățile Melinești, Calopăr sau Cerăt.  

„Există Unităţi Administrativ – Teritoriale (UAT), în Dolj , în număr de 43, care au primit fonduri pentru rezolvarea problemelor cu grupurile aflate în curte. Peste zece au încheiat contracte pentru execuţiarea lucrărilor, aici amintind, printre altele, Dioşti, Sadova, Bratovoeşti, Vârtop, unde lucrările sunt aproape de finalizare. De asemenea, sunt UAT-uri care au achiziţionat module compuse din grupuri sociale, care sunt alipite clădirilor, prin efectuarea unor lucrări de construcţii, exemple fiind la Melineşti şi Calopăr, dar sunt cerinţe şi de la Cerăt”, a menționat inspectorul general școlar al ISJ Dolj.

Cei peste 94.500 de elevi sunt așteptați la școală, de luni, unii urmând să învețe, în unități,  51 la număr, neautorizate de ISU, iar alții în clădiri fără autorizație DSP (88 de clădiri).