La școala din Popoveni nu mai sună clopoțelul. Și grădinița și-a închis porțile

Clopoțelul nu va mai suna în acest an școlar în unitățile școlare din cartierul Popoveni din Craiova. Și asta pentru că școala a intrat de curând în lucrări de reabilitare și extindere și va fi gata abia anul viitior, iar grădinița a fost scoasă de primărie din circuitul educațional în luna iunie.

scoala popoveni cv

Cele două unități școlare din Craiova care nu se vor deschide în acest an școlar aveau grupurile sanitare în curte și nu aveau apă curentă. În acest an, Școala Popoveni a primit finanțare de la Primăria Craiova pentru modernizare și extindere, astfel încât toaletele să fie construite în interior. Clădirea are acum pereții decopertați și este fără acoperiș.

„A fost consolidată clădirea. S-a turnat și fundația pentru extindere și acum se lucrează și la acoperiș. Contractul este până anul viitor în luna mai”, spun reprezentanții firmei care au preluat șantierul.

În aceste condiții, în cartierul Popoveni din Craiova deschiderea anului școlar a fost amânată pentru anul viitor. Unitatea de învățământ este arondată Școlii gimnaziale „Gheorghe Bibescu” din cartierul apropiat 1 Mai, Potrivit managerului școlii, cei 80 de copii care sunt înscriși la această unitate vor urma cursurile la Școala „Gheorghe Bibescu”.

„Până când se vor termina lucrările la Şcoala Popoveni, elevii de la clasele primare vor fi mutaţi la Şcoala Gimnazială «Gheorghe Bibescu». Sunt 80 de copii la clasele primare, care învăţau în două ture, iar acum o să înveţe într-un singur schimb”, a declarat Verginica Roșca, managerul Școlii gimnaziale „Gheorghe Bibescu” din Craiova.

Voci de copii nu se vor mai auzi în acest an nici la grădinița care este situată vizavi de Școala Popoveni. Unitatea școlară a rămas cu tăblița pe care scrie că este grădiniță, dar a fost scoasă de Primăria Craiova din circuitul educațional, pe motiv că este în stare avansată de degradare. Grădinița avea toaletele într-o baracă metalică, fără apă curentă. De asemenea, copiii aveau la dispoziție câteva leagăne plasate la intrare care erau ruginite.

Mai mult, cei care au intrat în curtea unității de învățământ au găsit de cuviință să completeze peisajul cu câteva desene și mesaje obscene. În acest an, preșcolarii vor schimba peisajul pentru că vor învăța și ei tot la Școala gimnazială „Gheorghe Bibescu” din Craiova.

„Sunt 20 de copii de diferite vâsrte, care vor învăța la simultan, într-o clasă de la Școala <Gheorghe Bibescu>. În incinta unității mai avem și alte clase de grădiniță”, a mai spus managerul școlii, Verginica Roșca.

Reprezentanții municipalității spun că preșcolarii mutați în anul acesta vor reveni la Popoveni în anul școlar următor și că își vor desfășura activitățile în incinta școlii pe care o vor extinde și cu două clase pentru grădiniță.

„Am făcut turul de forţă la toate unităţile şcolare din Craiova. La grădiniţa din Popoveni am intrat în interior şi când am văzut plafonul lăsat în două clase am luat decizia să scoatem această unitate din circuitul educaţional. I-am comunicat acest aspect doamnei director şi a a luat act. În aceste condiții a hotărât ca în acest an şcolar să relocheze și grădinița Popoveni la Şcoala gimnzială Gheorghe Bibescu. Se vor construi două clase de grădiniță la Școala Popoveni”, a declarat viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan.

Clădirea actuală a Grădiniței din Popoveni nu se va mai deschide pentru copii. Municipalitatea a inclus-o într-un poiect pe fonduri europene care vizează înființarea unui club pentru persoane de vârsta a treia.