Burse FLEX: Liceeni în America, pentru un an. Care sunt condițiile

Liceeni din județul Dolj, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, se pot înscrie în programul de schimb de experienţe FLEX, prin care pot studia în Statele Unite ale Americii.

tineri

Participarea la acest schimb de experiență este gratuită, programul fiind unul cu tradiție și îşi propune să ofere liceenilor din România ocazia de a locui la familii americane şi de a studia într-un liceu american pe parcursul anului şcolar 2020-2021, potrivit unui comunicat transmis de Ambasadei SUA la Bucureşti

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992. Acest program de burse este finanțat în totalitate de către Guvernul Statelor Unite și administrat de Biroul Educațional și Cultural (ECA) din cadrul Departamentului de Stat, cu finanțare de la Congresul SUA.

Obiectivul programului este să promoveze înţelegerea reciprocă între cetăţenii Statelor Unite şi ai altor ţări, pentru ca liceenii să înveţe mai multe despre SUA şi să le prezinte americanilor ţările lor de origine”, se arată în comunicatul de presă.

Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: au cetățenie română; sunt născuți între 15 iulie 2002-15 iulie 2005;  sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a; studiază engleza în liceu; îndeplinesc condițiile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de trei luni, în ultimii cinci ani.

Liceenii doljeni pot aplica online până pe 17 Octombrie 2019, la adresa https://ais.americancouncils.org/flex. După trimiterea aplicației, tinerii vor primi un e-mail de confirmare și un cod al aplicației. În lipsa acestui e-mail, de confirmare, aplicația nu va figura ca înregistrată.