Ultima soluție. S-a trecut la inventarierea spațiilor din incinta Colegiului „Odobleja”. Comisia se mută apoi în toate școlile din oraș

O comisie inventariazaă, în aceste zile, spațiile din incinta Colegiuliui Ștefan Odobleja din Craiova pentru a se stabili dacă problema ridicată de către dascăli este una reală sau nu.

 

protest odobleja

Edilul Mihail Genoiu este de părere că acest subiect a devenit unul politizat și că elevii au doar de pierdut., a menționat acesta în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Municipal Craiova, de joi.  

La acest conflict alimentat în mare parte de colegii de la PNL, îşi bat joc efectiv de nişte copii. Sunt total împotriva acelui gard care să separe nişte copii, pentru că, din informaţiile mele, copiii sunt prieteni între ei, se înţeleg. Mai mult, Liceul Voltaire a provocat o competiţie sportivă între elevii săi şi colegii de la Odobleja, tocmai în sensul de a demonstra că nu există nici o competiţie între copii, decât la nivel sportiv sau educaţional. Nu are nimeni nimic de împărţit acolo la Voltaire-Odobleja, decât faptul că cineva alimentează acest conflict pentru a-şi face o imagine politică. Trebuie să înţeleagă toţi directorii de şcoli, de licee, că aceste spaţii sunt publice, nu sunt ale lor şi nu pot să dispună asupra lor. La Liceul Odobleja, într-adevăr, sălile de sport le ţine Odobleja în condiţiile în care am cerut Inspectoratului să facă o analiză dacă se justifică cele două săli la un liceu şi nici una la celălalt”, a explicat Genoiu.

Administrația locală și Inspectoratul Școlar Județean Dolj au hotărât ca o comisie să verifice toate instituțiile de învățământ, în privința spațiului, și a început numătoarea de luni.

Se va stabili norma cheltuielilor pe cap de elev şi se vor da unităţilor de învăţământ bani pentru utilităţi conform numărului de elevi.

„Am dispus, împreună cu doamna inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj realizarea unei comisii, care de luni a început să inventarieze spaţiile. Toate liceele şi toate şcolile din Craiova vor fi călcate de această comisie care va inventaria spaţiile. În paralel, Inspectoratul Şcolar va face o evidenţă a tuturor clădirilor din aceste unităţi de învăţământ. Se va stabili care este norma cheltuielilor pe cap de elev şi se vor da unităţilor de învăţământ bani pentru utilităţi conform numărului de elevi. Din acel moment, cine are spaţii excedentare va veni singur să le dea înapoi. Eu m-am săturat să cer unde sunt spaţii excedentare, să constat că sunt spaţii excedentare, cum sunt la Odobleja, şi toată lumea să spună că nu sunt. Ok, bun! Câţi elevi ai? Atâţi. Care sunt normele pe curent, pe gaze, pe toate cele pe cap de elev? Atât. Bun, ăştia sunt banii! Ai spaţii excedentare le plăteşti din alte surse. Şi cred că este singura soluţie să facem ordine şi în privinţa cheltuielilor şi în privinţa acestor spaţii excedentare care sunt pitulate sau folosite în diverse scopuri, închiriate către societăţi private şi aşa mai departe”, a mai spus edilul.

În ceea ce-i privește pe dascălii de la Odobleja, aceștia continuă să protesteze considerând că elevii instituției au de suferit din cauza faptului că se tot plimbă între sălile de clasă și că situația lor este incertă în privința programului școlar.