Clasele de învățământ profesional vor fi suplimentate cu 30 la sută de Ministerul Educației

Planul de scolarizare pentru perioada 2020-2021 prevede o creștere cu 29% a claselor de învățământ profesional tehnic și profesional dual, comparativ cu cifrele din acest an școlar, a declarat vineri, la Deva, ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie.

Anisie educatie

Cu acest prilej a fost lansată campania de promovare a învățământului profesional și tehnic și a învățământului profesional dual, denumită "Meseria face diferența", ministrul Educației subliniind importanța învățământului profesional dual.

"Este o campanie de conștientizare a importanței meseriei, pentru ca toti - decidenti si oameni de rand, intelegem cu totii ca este nevoie de forta de munca, de oameni bine pregatiti si aceasta campanie, de fapt, sa fie si in acord cu cererea de pe piata muncii pentru ca operatorii economici au nevoie de sprijinul nostru, al Educatiei, pentru a avea o forta de munca, spuneam mai devreme, calificata. (...) Este foarte important de stiut ca aceste clase (de invatamant profesional dual, n.r.) se fac numai in parteneriat cu operatorii economici. Ei vin catre inspectoratele scolare cu cerere, in felul acesta parteneriatul se realizeaza nu numai cu scoala, ci si cu Inspectoratul Scolar si, implicit, cu Ministerul Educatiei", a arătat Monica Anisie.

X

Right Click

No right click