Monica Anisie, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Educaţiei şi Cercetării

Monica Cristina Anisie a primit aviz negativ pentru funcţia de ministru al Educaţiei şi Cercetării din partea Comisiilor reunite pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor şi Senat.

Monica Cristina Anisie

S-au înregistrat 14 voturi ”pentru”, 15 ”împotrivă” şi o abţinere. Avizul comisiilor este consultativ.

”Am aprobat prin ordin de ministru manualele restante din guvernarea anterioară pentru a asigura livrarea acestora într-un timp cât mai scurt către elevii de clasa a VII-a. Am demarat procedura de realizare a manualelor pentru elevii care vor fi în clasa a VIII-a, începând cu anul şcolar 2020 - 2021, astfel încât să nu mai existe sincope la 1 septembrie. Am declanşat debirocratizarea activităţii cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar. Grupul de lucru pe care l-am format la Ministerul Educației a propus tăierea hârtiilor pentru profesori. Pot să vă enumăr: portofoliul profesorului să fie simplificat și digitalizat, procesele verbale să fie eliminate dacă nu sunt necesare, statisticile să se facă digital și unele să fie eliminate, să fie simplificat portofoliul dirigentului. Sunt în curs de lucru pentru a fi eliminate: condica de prezență, comisiile metodice, raportările aferente programelor de sprijin.”, a declarat Monica Anisie.

De altfel, și deputatul doljean Ionuț Stroe a primit astăzi aviz negativ pentru funcția de ministru al Tineretului și Sportului.