Școlile vor fi închise în perioada 11-22 martie

Cursurile din învățământul preuniversitar vor fi suspendate începând de miercuri până pe data de 22 martie, măsura fiind una preventivă după cum a anunțat, luni seara, premierul interimar Ludovic Orban.

elevi bacalaureat

Autoritățile recomandă ca elevii și preșcolarii și părinții acestora să petreacă mai mult timp la domiciliu, evitând spațiile publice aglomerate.

„Avem informații că mulți cetățeni români care au aflat de posibilitatea închiderii Lombardiei, și-au făcut bagajele și au pornit spre România. Grija noastră este de a îi feri pe copii de orice risc de contaminare, care ar putea apărea în cadrul cursurilor care se organizează la școală”, a menționat Orban, după ședință.

La rândul său, ministrul Educației, Monica Anisie, a precizat că măsura închiderii unitățile de învățământ, între 11 si 22 martie, vizează învăţământul preşcolar, gimnazial, liceal şi postliceal, fiind valabilă atât în mediul privat, cât și în cel de stat.

„Comitetul a luat această decizie de suspendare a cursurilor pentru a lăsa posibilitatea părinților de a găsi soluții de a ține copiii acasă. Nu puteam lua decizia de azi pe mâine. Recuperarea cursurilor va fi hotărâtă după ce vom vedea evoluția situației în care ne aflăm”, a spus Anisie.

Conform ministrului, este luată în calcul varianta ca elevii să participe la cursuri online.

În prezent, în România, 17 persoane au fost confirmate cu infecție cu coronavirus. În funcție de evoluția situației, s-a luat în calcul și posibilitatea prelungirii perioadei de suspendare a cursurilor.

X

Right Click

No right click