DOLJ. Niciun elev cu temperatură la Evaluarea Națională

399 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţul Dolj au lipsit, luni, de la prima probă scrisă a Evaluării Naționale, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

200615 evaluare nationala cuza

Totodată, nu au fost înregistrați candidați cu temperatura peste maximul admis și nu au fost elevi eliminați pentru tentativă de fraudă.

Potrivit reprezentanților ISJ Dolj, la proba scrisă de Limbă și literatură română au fost prezenți 4.418 candidați, 399 de elevi dintre cei înscriși neprezentându-se la testare.

Nu au fost cazuri de elevi care să aibă o temperatură peste maximul admis și nici eliminați din cauza tentativelor de fraudă.

„Menționăm că nu s-au înregistrat candidați cu temperatura peste maximul admis și nu au fost elevi eliminați pentru tentativă de fraudă”, a menționat Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt al ISJ Dolj.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română sunt publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00).

„În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, a mai spus Lițoiu.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.