BAC 2020. Au pierdut examenul pentru că au încercat să copieze

La prima probă a examenului de Bacalaureat, care a avut lic astăzi, au fost prezenți, în județul Dolj, 4.140 de candidați. Potrivit unui anunț al Inspectoratului Școlar Județean Dolj, 622 de doljeni si-au echivalat proba, iar 152 nu s-au prezentat la examen. Nu au fost inregistrati candidați cu temperatura peste 37.3 ̊C, pentru tentativă de fraudă fiind eliminați trei candidați.

elevi bacalaureat

Cei care au fost scoși din sala de examenm au încercat să copieze folosind telefonul mobil.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarele probe vor avea loc astfel: marți, 23 iunie -Limba și literatura maternă; miercuri, 24 iunie - proba obligatorie a profilului; joi, 25 iunie - proba la alegere a profilului și a specializării

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00.

„În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui”, a menționat purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj, Nicoleta Lițoiu.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 19:00 și pe data de 01 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 05 iulie.