Opt candidați eliminați la cea de-a doua probă a Bacalaureatului

La cea de-a doua probă a examenului de Bacalaureat, care a avut loc astăzi, au fost prezenți, în județul Dolj, 4323 de candidați. Potrivit unui anunț al Inspectoratului Școlar Județean Dolj, la această probă s-au înscris 3445 candidați pentru Matematică și 1472 candidați pentru Istorie.

elevi bacalaureat

Nu au fost inregistrati candidați cu temperatura peste 37.3 ̊C, pentru tentativă de fraudă fiind eliminați opt candidați.

Cei opt elevi au fost prinși cu telefonul mobil la ei.

Ultima probă, cea la alegere  a profilului, va avea loc mâine, 25 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00.

„În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui”, a menționat purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj, Nicoleta Lițoiu.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 19:00 și pe data de 01 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 05 iulie.