La Colegiul Naţional „Ştefan Velovan” promovabilitatea la Bacalaureat este de 98,37%

La Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan”, din Craiova, absolvenţii clasei a XII-a au obţinut o promovabilitate aproape maximă a examenului de Bacalaureat.

Liceul Velovan

Despre aceste rezultate onorante, pentru această instituţie de învăţământ preuniversitar, am vorbit cu prof. Panait Popescu, fost director-adjunct al Colegiului Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan”:

„Rezultatele Examenelor finale: Evaluare Națională și Bacalaureat, din iunie 2020, pentru Colegiul Național Pedagogic ”Ștefan Velovan”, sunt onorante pentru anul jubiliar, în care se împlinesc 150 de ani de la înființare, în urma unei decizii istorice fundamentale, luată în anul 1870.

Procentul de 98,37% promovabilitate la Bacalaureat este un maxim istoric, dovedind calitatea ridicată pentru actul didactic desfășurat în această instituție școlară de frunte.

Trebuie remarcată munca susținută, chiar în condițiile pandemiei, pe care au desfășurat-o toate catedrele, dar mai ales cele implicate în aceste examene: Matematica, Limba română, Biologia, Istoria, Geografia, Logica, Informatica, Psihologia.

Absolvenții secției de Învățători-Educatori susțin, în curând, examenul de Titularizare, pentru a deveni, din toamnă, colegii celor care, până mai ieri, le-au fost profesori și mentori. Este singurul liceu cu acest specific, din Craiova.

Paleta specializărilor din Colegiu cuprinde și profilul real, cu clase de Mate-Info și Științe ale Naturii, alături de profilul uman, cu Filologie. Absolvenții tuturor acestor secții ne-au adus multe rezultate pozitive la concursurile și olimpiadele școlare, iar cei mai merituoși ne fac cinste în Universitățile europene din Marea Britanie, Spania, Franța și Germania.

Specificul muncii didactice la „Ştefan Velovan” constă în faptul că toate cadrele didactice din unitate încearcă, pe cât posibil, abordarea cunoștințelor pentru întreaga masă de elevi, aplicând principii metodice fundamentale şi adresându-se întregii clase de elevi, nu numai unei elite restrânse.

Poate și din acest motiv, în fiecare an, afluența candidaților de foarte bună calitate, pentru clasa a IX-a, este mare.

Astfel, se dovedește faptul că decizia de a menține învățământul preuniversitar pedagogic a fost una logică”.