Mască obligatorie și panouri din plexiglas în școli

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că purtarea măştii de protecţie va fi obligatorie în şcolile în care cursurile vor începe normal şi că toate unităţile de învăţământ trebuie dotate cu dezinfectanţi.

clasa

"Începerea şcolii presupune o serie de demersuri, care sunt în derulare pe fiecare direcţie de acţiune pe care am stabilit-o. Am constituit un comitet interministerial care pregăteşte deschiderea anului şcolar. (...) Este clar că pentru fiecare mod de deschidere a anului şcolar trebuie luate măsurile specifice. În şcoli, acolo unde începe activitatea normal, este clar că va fi necesar portul măştii atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru elevi şi personalul auxiliar. Acolo unde este posibil să se asigure separarea prin plafoane de plexiglas (...) este important ca acest lucru să se realizeze pentru a reduce contactul fizic. De asemenea, toate şcolile trebuie să fie pregătite cu tot ceea ce înseamnă substanţe de dezinfecţie, cu dezinfectanţi care să se afle la dispoziţia cadrelor didactice şi a elevilor", a spus Orban, în plenul reunit al Parlamentului, potrivit Agerpres.

Premierul a reiterat că anul şcolar va începe la 14 septembrie şi că trebuie să se facă în condiţii care să ţină cont de situaţia epidemiologică.