Dolj. 31,68% este rata de promovare a bacalaureatului-sesiunea de toamnă

Rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2020 în județul Dolj este de 31,68%, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Dolj. 

elevi bacalaureat

Purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj, Nicoleta Lițoiu, a spus că din cei 1.246 de candidați înscriși să susțină examenul de bacalaureat, 985 candidați au fost prezenți și 261 candidați nu s-au prezentat.

Totodată, au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 13 candidaţi. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni.

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afișate astăzi, 2 septembrie, în centrele de examen şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor). Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, tot astăzi, în intervalul orar 14:00 - 20:00. În cazul formulării și transmiterii în sistem electronic a contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, a declarat Lițoiu.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.