Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” din Craiova, desfășurare inedită a activității cu elevii

Redeschiderea anului școlar 2020-2021 a fost cu adevărat o provocare, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice.

200924 scoala mihai viteazul ore curte 01

Unitatea de învățământ din Craiova se asigură că orele sunt desfășurate în cea mai mare siguranță, respectând regulile impuse de Minister. Astfel, după discuții aprige cu părinții elevilor și prezentarea regulilor de igienă pe timp de pandemie, programul primei zile de școală s-a desfășurat începând cu ora 9 a dimineții. Elevii au fost organizați în 2 grupe, a câte 2 ture, la un interval de câte 2 ore, astfel, riscurile asociate aproprierii fizice fiind reduse. În ceea ce privește învățământul gimnazial, măsurile de precauție își fac loc un pic mai greu în rutina copiilor.

Fiindcă au așteptat cu nerăbdare revederea prietenilor, copiii încercă din răsputeri să mențină distanța, însă purtarea măștii este un lucru greu de acceptat. Privind din perspectiva lor, cadrele didactice au venit cu o ideea strălucită, îmbunătățind concepția de “școală în timp de pandemie” a elevilor.

“Vrem să ii facem să accepte mai uşor revenirea la o școală, care nu mai e aşa cum o știau ei..”

Fie că sunt la clasele primare sau la gimnaziu, elevii Școlii Gimnaziale “Mihai Viteazul” au parte și de un mic răsfăț în timpul cursurilor. Profesorii își desfășoară activitatea în curtea unității de învățământ, astfel încât să combine utilul cu plăcutul și să le ofere copiilor o pauză de la mască.

200924 scoala mihai viteazul ore curte 02

În aer liber, lecțiile se desfășoară zilnic între orele 10:00-17:00. Prin urmare, numărul de lecții predate la iarbă verde este unul de 15 sau 17 pe zi.

“Sunt ore în care sunt în curte câte 5 clase în paralel, fiecare cu spațiul ei. Având o curte pentru care ne-am zbătut să arate ca un părculet, nu este simplu să îi organizezi, mai ales la materiile mai dificile, însă colegii mei au dovedit imaginație și interes pentru pregătirea acestor ore”, a precizat managerul unității școlare, Alexandrina Năstase.

Recunoștința părinților se poate observa și în feedback-ul lăsat pe rețelele de socializare:

“Felicitări pentru faptul că încercați să aduceți puțină bucurie în sufletele copiilor noștri!”

“O școală ca afară!”

“Felicitări pentru inițiativă!”

“Felicitări conducerii, precum și personalului didactic și nedidactic pentru organizarea impecabilă! Mulțumiri părinților pentru susținerea și colaborarea de care au dat dovadă! Succes tuturor elevilor și profesorilor!”,  împărtășeste pe pagina de facebook a școlii, Serenella Voicu, profesoară în învățământul primar.

Orele de geografie, limba română sau matematică sunt privite acum cu mult mai mult interes de către elevi, acestea desfășurându-se într-un cadru natural, regăsindu-se totodată într-un moment de respiro.