Competiția ,,Java – Programează în Greenfoot”

Competiția ,,Java – Programează în Greenfoot”, una dintre cele mai așteptate competiții de programare, a dat start înscrierilor în noul sezon.

Java

Organizată anual de Adfaber și sponsorizată de Oracle Academy, competiția reprezintă o oportunitate inedită pentru toți elevii de liceu pasionați de programare orientată pe obiect.

Liceenii au șansa de a învăța bazele celui mai utilizat limbaj de programare din lume, Java, într-un mod distractiv și interactiv și să fie recunoscuți pentru efortul lor, cele mai bune proiecte fiind premiate.

Competiția atrage, de la an la an, tot mai mulți elevi participanți, tocmai prin oportunitatea pe care o oferă. Încă de pe băncile școlii, acești elevi au oportunitatea de a-și descoperi pasiunea pentru programare, de a învăța și de a pune în practică noțiunile teoretice, totul sub îndrumarea unui profesor”, a declarat Alin Chiriac, fondatorul Adfaber.

Elevii își pot înscrie echipa în competiție şi pot încărca proiectele până pe data de 22 februarie 2021.

Echipele înscrise în competiție trebuie să fie formate din doi elevi din clasele IX-XII și un profesor coordonator.

Java este cel mai utilizat limbaj de programare la nivel mondial și unul dintre cele mai cerute de pe piața muncii.

Cu ajutorul platformei Greenfoot, elevii învață să pună în practică noțiunile teoretice învățate în școală, prin crearea propriului joc sau a unei lecții interactive.

Anual, în competiție se înscriu sute de participanți, elevi care își doresc să aplice, într-un mod practic, noțiunile dobândite în cadrul orelor de informatică.