Craiova este în scenariul galben. Nu toți elevii se reîntorc la școală

Craiova este în scenariul galben. Nu toți elevii se reîntorc la școală

Școlile se redeschid începând din 8 februarie, în funcție de incidența cazurilor de Covid din fiecare localitate, a anunțat președintele Klaus Iohannis. 

clasa elevi 1

Municipiul Craiova este în scenariul galben, rata incidentei cumulative COVID-19 la 1000 locuitori fiind 1,57.

Astfel, în Craiova se deschid grădinițele, iar la școală vor merge copiii de clasele I-IV, cei de clasa a VIII-a și elevii de clasa a XII-a. Ceilalți vor continua cursurile online.

„În localitățile în care sunt ceva mai multe cazuri, așa numitul scenariu galben, acolo copiii de grădiniță merg fizic la grădiniță, clasele I-IV merg la școală și din ciclul secundar merg doar copiii din clasa a opta fizic la școală, fiindcă ei se pregătesc pentru examen, iar din liceu merg tinerii din clasa a 12-a care se pregătesc de Bacalaureat. În localitățile unde sunt destul de multe cazuri, scenariul roșu, merg fizic doar copiii la grădiniță și clasale I-IV la școală, restul făcând școala online. Iar în localitățile unde incidența este mai mare, localități care intră în carantină, în mod natural, toată lumea stă acasă”, a declarat, luni, președintele Klaus Iohannis.