Medicul Eugen Ţieranu de la SCJU Craiova: "Purtaţi mască!"

Echipele medicale din cadrul spitalelor craiovene lucrează la foc continuu, în această perioadă, iar situaţia nu dă semne că se va îmbunătăţi.

tieranu masca

În tot acest timp, foarte mulţi doljeni refuză să respecte măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului şi, mai mult, critică toate aceste reguli sau le iau în derâdere.  

Mesajul echipelor medicale, fie că vorbim despre medici, asistente, infirmiere sau brancardieri, este unul singur: purtaţi mască şi respectaţi măsurile impuse de autorităţi.

Medicul cardiolog Eugen Ţieranu, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, a postat o fotografie, pe pagina de Facebook, în care arată cum, după o gardă de 24 de ore, în spital, în care a purtat mască, saturaţia de oxigen din sânge nu a scăzut.

"Purtați mască! De gardă la spital, 24h purtat mască încontinuu - saturație oxigen 100! Dovada!", este mesajul medicului craiovean, însoţit de o fotografie.

La rândul lor, medicii care tratează pacienţi cu Covid, mai ales cei din Terapie Intensivă, spun că nimeni nu ar trebui să trateze acest virus cu indiferenţa care se resimte.

Nu mai sunt locuri la ATI, resursa umană este limitată, epuizată şi "ar fi mai bine să prevenim decât să tratăm boala", spun medicii.

Luni, într-un mesaj RO-Alert, doljenii au fost informaţi că rata de infectare cu noul virus a depăşit pragul de 1,5 la mia de locuitori.

Ultimele știri